fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

SAS vervoert recordaantal passagiers in juni

SAS Scandinavian Airlines heeft in de maand juni een recordaantal passagiers vervoert, zo meldt de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij voor de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Record

In juni vervoerde SAS in totaal 2,75 miljoen reizigers, een stijging van een half procent. De capaciteit van SAS steeg met 0,9 procent, waar de vraag met 0,5 procent steeg. Dit had tot gevolg dat de bezettingsgraad op de vliegtuigen met 0,3 procentpunt daalde en neerkomt op 81,5 procent.

Routes

Vooral op de binnenlandse routes zag SAS een stijgende vraag naar vluchten, op intercontinentale reizen echter een daling van één procent. In juni kondigde de maatschappij aan dat het haar eerste Airbus A350-900 volgend jaar op een van zeven intercontinentale routes zal inzetten, namelijk naar Chicago.

Tax-free

Ook kondigde de airline in juni aan te stoppen met het aanbieden van tax-free winkelen aan boord. Met ingang van de herfst zal SAS stoppen met het verkopen van belastingvrije producten aan boord van hun vliegtuigen. De belangrijkste reden is de gewichtsvermindering, waardoor de toestellen minder brandstof hoeven te verbruiken en daardoor minder CO2 uitstoten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button