Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol is klaar voor de zomervakantie

Schiphol is klaar voor de zomervakantie, zo meldt de Amsterdamse luchthaven. Om de vakantiedrukte op te vangen zijn er verschillende vakantiemaatregelen genomen.

Drukte

Schiphol verwacht tussen 6 juli en 1 september gemiddeld zo’n 220.000 reizigers per dag te ontvangen. ‘In totaal zijn het 12,8 miljoen reizigers, een lichte stijging van 0,8 procent ten opzichte van de zomervakantie 2018’, aldus de luchthaven.

Maatregelen

‘De luchthaven treft net als vorige vakanties meerdere vakantiemaatregelen, waaronder 15% meer personeel, extra informatievoorziening voor reizigers en crowdteams die bij grote drukte alle passagiersstromen in goede banen leiden. Ook kunnen reizigers zonder of met weinig handbagage gebruik maken van een speciale doorgang genaamd ‘small bags only’. Er zijn 3000 meer parkeerplaatsen beschikbaar vergeleken met 2018′, aldus Schiphol. De vakantiegangers kunnen ook gebruik maken van de nieuwe selfservice informatiepunten op de luchthaven.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button