fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Level ziet hoogste stijging en diepste daling in juni

De International Airlines Group (IAG) heeft de vervoerscijfers van afgelopen maand gepubliceerd. Daarin staat dat Level, procentueel gezien, de hoogste stijging en diepste daling in juni heeft genoteerd.

Passagiers

In totaal vervoerden alle maatschappijen van IAG; Aer Lingus, British Airways, Iberia, Level en Vueling, 11,27 miljoen passagiers. Dat is een stijging van 6,1 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Level zag de hoogste stijging in aantal passagiers, namelijk 580 procent. Vorig jaar juni vervoerde Level nog 25.000 mensen, dit jaar waren dat er 170.000.

Bezetting

Over het algemeen steeg de bezettingsgraad op de IAG-vliegtuigen met 0,9 procentpunt naar 88,3 procent. Level daarentegen zag de diepste daling qua bezetting en daalde met 8,4 procentpunt naar 85,6 procent. Iberia zag de hoogste bezettingsgraadstijging van 2,5 procentpunt naar 85,6 procent.

Airlines

De andere airlines zagen allemaal een stijging in het aantal vervoerde passagiers. Zo vervoerde Aer Lingus er 1,17 miljoen, British Airways 4,43 miljoen, Iberia 2 miljoen en Vueling 3,48 miljoen. Voor het Ierse Aer Lingus en Spaanse Iberia heeft IAG bij Airbus de A321XLR besteld. Ook liet de maatschappij weten in de toekomst 200 Boeing 737 MAX-toestellen te willen aanschaffen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button