LiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Regering toont nieuw toestel | Unieke luchtfoto’s

Het nieuwe regeringstoestel, de PH-GOV, is officieel overgedragen aan Nederland. Vandaag toont de regering het toestel aan publiek.

KLM

KLM wordt verantwoordelijk voor de operatie van het regeringstoestel. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij de crew voor de vluchten levert en tevens het onderhoud zal doen. Het regeringstoestel wordt de komende weken door Fokker op vliegbasis Woensdrecht geschikt gemaakt voor de operatie door KLM en is naar verwachting vanaf begin augustus beschikbaar als regeringsvliegtuig. De standplaats wordt Schiphol.

Toestel

Het nieuwe regeringstoestel is een Boeing 737 BBJ. Het toestel is gebouwd door Boeing in Seattle waarna Fokker op vliegbasis Woensdrecht de inbouw van het interieur heeft verzorgd. Het toestel biedt plaats aan 26 passagiers.

De Vliegende Fotograaf

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Ruud Alting, De Vliegende Fotograaf (www.devliegendefotograaf.nl), in samenwerking met Jeroen Vermue van AeroLin. Als uitzondering kregen zij toestemming van LVNL om over de baan te vliegen waardoor deze unieke foto’s konden worden gemaakt.

©De Vliegende Fotograaf (Ruud Alting)
©De Vliegende Fotograaf (Ruud Alting)
©De Vliegende Fotograaf (Ruud Alting)
©De Vliegende Fotograaf (Ruud Alting)
©De Vliegende Fotograaf (Ruud Alting)

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/