Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol blij met groei; KLM heeft vraagtekens

Schiphol is blij met de aangekondigde groei van Minister Cora van Nieuwenhuizen. Maar KLM wil eerst meer duidelijkheid over een aantal zaken.

Groei

Gisteren kondigde de minister van Infrastructuur en Waterstaat tijdens een persconferentie aan dat Schiphol in de jaren na 2020 tot maximaal 540.000 vluchten mag groeien. Maar iedere stapje moet wel eerst verdiend worden. Zo moeten er eerst maatregelen genomen worden om de hinder te beperken, en dan pas mag er meer gevlogen worden.

Schiphol

Schiphol noemt de aankondiging positief: “Het kabinet kiest op basis van het Regeerakkoord voor een nieuwe aanpak waarbij ze de lusten en lasten van luchtvaart beter met elkaar in balans wil brengen. Dat vinden we positief. Er komt ruimte voor gematigde groei. Dat is belangrijk voor het netwerk. Tegelijk zal de geluidsbelasting afnemen. Dat is belangrijk voor de kwaliteit van de leefomgeving”, aldus Dick Benschop, CEO van de luchthaven.

KLM

KLM is ook blij, maar vindt dat er nog veel onduidelijkheid is over de plannen. “Helaas zijn er nog wel veel vragen zoals over de precieze uitwerking en over de fasering van deze groei. Voor de bedrijfsvoering van KLM is het belangrijk deze helderheid nu ook snel te krijgen, anders rollen we van de ene onzekerheid in de volgende”

Milieu-organisaties

Greanpeace, Natuur en Milieu en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland zijn erg negatief over het nieuws. In een gezamenlijke reactie stellen zij: “Als de minister echt de leefomgeving, gezondheid en het klimaat belangrijk vindt, dan komt ze uit op krimp van Schiphol. Je kunt de klimaatcrisis niet stoppen met onduidelijke richtlijnen en eeuwig polderen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button