NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Mogelijk haarscheurtjes bij oudere Airbus A380’s

Luchtvaartmaatschappijen die oudere Airbus A380’s in gebruik hebben moeten controles uitvoeren op haarscheurtjes in delen van de vleugel. Daar roept de Europese luchtvaartautoriteit EASA voor op.

Aangetast
Het zou gaan om mogelijke scheurtjes in het uiteinde van de vleugel. Volgens de EASA zijn dergelijke mankementen aangetroffen bij een toestel.

Mogelijk zijn beide vleugels aangetast. Hierdoor zou de algehele sterkte van de vleugel mogelijk niet meer voldoen aan de eisen. De structurele draagkracht neemt er door af.

Voorschrift
Vliegtuigfabrikant Airbus werkt aan een voorschrift hoe airlines inspecties uit moeten voeren aan de vliegtuigen. Hiervoor is ultrasonische testapparatuur nodig. In totaal moeten 25 oudere toestellen worden nagekeken. Er wordt opgeroepen om de checks binnen 180 maanden na de fabrikage van de vleugels plaats te laten vinden.

Als er schade is opgemerkt biedt Airbus vervolgens hulp bij het herstellen ervan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/