AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Saoedische airline kiest voor Airbus na problemen 737 MAX

De Saoedische luchtvaartmaatschappij flyadeal heeft besloten om af te zien van een bestelling voor 30 Boeing 737 MAX-toestellen. De maatschappij kiest nu voor de Airbus A320, zo werd zondag bekendgemaakt.

Grond
Reden voor de beslissing is de nasleep van de problemen rond de MAX, na twee grote crashes met het type in maart en oktober, waarbij in totaal 346 inzitten om het leven kwamen. Sinds maart worden wereldwijd alle vliegtuigen van het type MAX aan de grond gehouden wegens een technisch probleem.

Planning
Boeing zegt kennis te hebben genomen van de beslissing. “We begrijpen dat flyadeal de order voor de 737 MAX niet zal afronden op dit moment gezien de eisen die de maatschappij stelt omtrent de planning,” aldus een Boeing-zegspersoon.

A320neo
Naast de bestelling voor 30 toestellen was er ook een optie genomen voor nog eens 20 MAX-vliegtuigen. Dit gaat nu dus niet door. Flyadeal neemt vanaf 2021 dertig A320neo’s af, waarmee het een volledige A320-vloot behoudt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button