fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Staking EVA Air voorbij

De staking van het cabinepersoneel bij EVA Air is voorbij, dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. De airline heeft met de vakbonden consensus bereikt over de arbeidsomstandigheden voor het personeel.

Eisen
Dat betekent een einde van de stakingsperiode met ingang van zaterdag. Sinds 20 juni werd er gestaakt bij de maatschappij en was de vluchtvoering verstoord. Het cabinepersoneel eiste hogere dagvergoedingen en het uitbetalen van onderhandelde lonen en voordelen aan vakbondsleden.

Hinder
Ook voor reizigers tussen Amsterdam en Bangkok was er hinder. Meerdere vluchten op de route werden geannuleerd. In totaal ging het om ongeveer 670 geschrapte vluchten. EVA Air zegt er alles aan te hebben gedaan om de hinder voor reizigers tot een minimum te beperken. Circa 300.000 reizigers kregen te maken met de verstoring.

Schema
Ondanks dat de staking nu voorbij is kunnen reizigers nog wel te maken krijgen met vertragingen annuleringen. Het is volgens de carrier de bedoeling om de komende de dagen zo snel mogelijk het normale schema weer van de grond te krijgen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button