AirlinesFrequente reizigerNieuwsStaking

Staking EVA Air voorbij

De staking van het cabinepersoneel bij EVA Air is voorbij, dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. De airline heeft met de vakbonden consensus bereikt over de arbeidsomstandigheden voor het personeel.

Eisen
Dat betekent een einde van de stakingsperiode met ingang van zaterdag. Sinds 20 juni werd er gestaakt bij de maatschappij en was de vluchtvoering verstoord. Het cabinepersoneel eiste hogere dagvergoedingen en het uitbetalen van onderhandelde lonen en voordelen aan vakbondsleden.

Hinder
Ook voor reizigers tussen Amsterdam en Bangkok was er hinder. Meerdere vluchten op de route werden geannuleerd. In totaal ging het om ongeveer 670 geschrapte vluchten. EVA Air zegt er alles aan te hebben gedaan om de hinder voor reizigers tot een minimum te beperken. Circa 300.000 reizigers kregen te maken met de verstoring.

Schema
Ondanks dat de staking nu voorbij is kunnen reizigers nog wel te maken krijgen met vertragingen annuleringen. Het is volgens de carrier de bedoeling om de komende de dagen zo snel mogelijk het normale schema weer van de grond te krijgen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close