Air France-KLMKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Bijna 5 procent meer passagiers voor KLM in juni

KLM vervoerde in de maand juni bijna 5 procent meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Over het eerste halfjaar kwam de passagiersgroei voor KLM uit op 2,2 procent met zo goed als 17 miljoen reizigers.

Transavia

Dat blijkt uit de vervoercijfers van Air France-KLM die zijn gepubliceerd. Air France groeide in juni met een bescheiden 0,7 procent, Transavia (Frankrijk en Nederland) met 9 procent.

Schiphol

“Bij een kleine capaciteitsgroei in juni is de passagiersgroei iets harder gestegen, met een hogere bezettingsgraad als resultaat”, zegt KLM-topman Pieter Elbers in een toelichting. “Schiphol heeft al anderhalf jaar nauwelijks ruimte voor groei”, aldus Elbers. Als gevolg daarvan nam de stoelcapaciteit in het eerste halfjaar van 2019 met ‘slechts’ 0,5 procent toe. 

Europa 

De bezettingsgraad nam bij KLM met 1,3 procentpunt toe tot 91,7 procent. Volgens de maatschappij was de toename van het aantal passagiers het sterkst op bestemmingen binnen Europa en naar Noord-Afrika. 

Air France-KLM

Het passagiersvervoer bij de Air France-KLM Groep kwam over de eerste zes maanden van dit jaar uit op 50,5 miljoen reizigers. Dat is een toename van 4,2 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. Air France vervoerde van januari tot en met juni ongeveer de helft van alle passagiers; 25,7 miljoen. Transavia was goed voor 7,8 miljoen reizigers, een stijging van 7 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close