NieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueVeiligheid

Bouw nieuwe brandweerkazerne Rotterdam Airport begonnen

De bouw van de nieuwe brandweerkazerne op het Rotterdam The Hague Airport is afgelopen vrijdag begonnen, zo meldt de luchthaven. Als alles volgens plan verloopt moet de kazerne in het najaar 2020 gereed zijn.

Bouw

Op vrijdagochtend 5 juli werd de fundering gestort van de nieuwe brandweerkazerne op het Rotterdam The Hague Airport. ‘De nieuwe kazerne wordt halverwege de start- landingsbaan gebouwd, waardoor de brandweer het start- en landingsgebied nog beter kan bedienen. Ook de rest van het luchthaventerrein is goed en snel bereikbaar vanaf deze locatie. Daarnaast kan de luchthavenbrandweer in de toekomst bijstand verlenen bij situaties die buiten het vliegveld plaatsvinden’, aldus de luchthaven.

Centraler

RTHA liet eerder dit jaar aan Up weten dat de nieuwe kazerne op het luchthaventerrein ter hoogte van de hoek Malpensabaan en de Brandenburgbaan komt te liggen. ‘De nieuwe kazerne ligt hiermee centraler ten opzichte van de Runway 06-24 en de Taxiway Victor dan de oude brandweerkazerne.’ Als de nieuwbouwkazerne op het Rotterdam The Hague Airport volledig klaar is en in gebruik is genomen, dan wordt de huidige kazerne in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid gesloopt.

Kazerne

Het gebouw zal diverse gebruiksfuncties krijgen en het vloeroppervlak zal ongeveer 2.270 vierkante meter beslaan. Op de begane grond is de remise voor de uitrukvoertuigen, een fitnessruimte, een sportzaal en diverse kantoren en instructieruimtes. Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers, de woonkamer en de eetkeuken van de 24-uurs uitrukdienst gesitueerd. Buiten de kazerne bevindt zich een sportveld.

Funderingen nieuwe brandweerkazerne ©Rotterdam The Hague Airport

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/