fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Drukste juni voor Dublin Airport

In de afgelopen maand juni ontving Dublin Airport een recordaantal bezoekers, wat voor de drukste junimaand in de geschiedenis van het vliegveld zorgde, zo meldt de Ierse luchthaven.

Passagiers

Het aantal passagiers dat in juni via de luchthaven van Dublin reisde komt uit op 3,2 miljoen personen. Een stijging van 4 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Het aantal reizigers dat van en naar het vasteland van Europa reisde steeg met 5 procent naar 1,7 miljoen personen. Bijna 879.000 passagiers reisden van Dublin naar het Verenigd Koninkrijk, wat neerkomt op een stijging van één procent.

Amerika

Het aantal reizigers dat via Dublin naar Noord-Amerika reisde steeg met vijf procent naar 469.000 personen. Het aantal passagiers richting het Midden-Oosten, Afrika en Zuidoost-Azië steeg met vier procent naar 95.000 personen.

Halfjaar

In het eerste halfjaar van 2019 zag Dublin Airport in totaal iets meer dan 15,5 miljoen reizigers. Dat houdt een stijging van 6 procent in, in vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button