Editors choiceF-35LiefhebberNieuwsNL nieuws

Nederlandse F-35 maakt testvlucht vanaf Volkel

De Nederlandse F-35 die al drie weken met een defect aan de motor op vliegbasis Volkel staat, maakte maandagmiddag een testvlucht. Dat heeft een woordvoerder van de Luchtmacht laten weten.

Luchtmachtdagen 

De JSF landde ruim drie weken geleden vanuit de VS op Volkel, in aanloop naar de Luchtmachtdagen. Direct na aankomst bleek dat er een defect was aan de motor.

F-001

De afgelopen weken is er met man en macht aan gewerkt om de motor te repareren. Om te zien of dat daadwerkelijk is gelukt, maakt het toestel -de F-001- maandagmiddag een testvlucht vanaf Volkel. “Dat zal in de loop van de middag zijn, naar verwachting tussen 14:30 en 15:30 uur”, aldus de woordvoerder.

Testvlucht

De testvlucht van de JSF zal een halfuur tot een uur duren. “Afhankelijk van hoe het gaat.” Als blijkt dat de reparatie geslaagd is, keert het toestel op 15 juli terug naar vliegbasis Edwards in de VS. Over een week is dat. “Dat duurt even omdat er veel bij komt kijken. Zo moet er een tankvliegtuig beschikbaar zijn”, licht de woordvoerder van de Luchtmacht toe.

F-35

“Ook zijn andere voorbereidingen nodig. Het is geen lijnvlucht.” Om hoe laat de F-001 op 15 juli terug zal vliegen is nog niet bekend, waarschijnlijk in de ochtend. En het is natuurlijk afhankelijk van de resultaten van de testvlucht of de F-35 zich weer kan aansluiten bij de overige zeven Nederlandse toestellen die in de VS zijn gestationeerd. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/