AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Norwegian schrapt Las Vegas-route

Norwegian ziet af van de Las Vegas-route vanuit Londen Gatwick. Volgens de maatschappij is het niet langer rendabel en past het niet binnen de visie om te kiezen voor winst in plaats van groei.

Winter
De verbinding zou komende winter worden bediend, maar de prijsvechter bevestigt daarvan af te zien. Bij de lancering in 2016 was het de bedoeling om het jaar rond te vliegen tussen beide steden, maar al snel bleef alleen een seizoensverbinding over.

Warmte
Als aanleiding werd genoemd dat de Boeing 787’s, die op de route worden ingezet, niet geschikt zijn voor de warme omstandigheden in Las Vegas. Door de warme lucht is meer baanlengte nodig om op te stijgen en dat is een probleem voor de zwaarbeladen Dreamliners. Met name de grote stoeldichtheid in de 787’s van Norwegian maken de toestellen in verhouding zwaar.

Strategie
De reden om volledig te stoppen met de route heeft volgens de maatschappij te maken met een veranderde strategie. Concurrent Virgin Atlantic verplaatste onlangs de Londen-Las Vegas route van Gatwick naar Heathrow. Ook British Airways vliegt vanuit Heathrow op de Amerikaanse stad.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close