fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Norwegian schrapt Las Vegas-route

Norwegian ziet af van de Las Vegas-route vanuit Londen Gatwick. Volgens de maatschappij is het niet langer rendabel en past het niet binnen de visie om te kiezen voor winst in plaats van groei.

Winter
De verbinding zou komende winter worden bediend, maar de prijsvechter bevestigt daarvan af te zien. Bij de lancering in 2016 was het de bedoeling om het jaar rond te vliegen tussen beide steden, maar al snel bleef alleen een seizoensverbinding over.

Warmte
Als aanleiding werd genoemd dat de Boeing 787’s, die op de route worden ingezet, niet geschikt zijn voor de warme omstandigheden in Las Vegas. Door de warme lucht is meer baanlengte nodig om op te stijgen en dat is een probleem voor de zwaarbeladen Dreamliners. Met name de grote stoeldichtheid in de 787’s van Norwegian maken de toestellen in verhouding zwaar.

Strategie
De reden om volledig te stoppen met de route heeft volgens de maatschappij te maken met een veranderde strategie. Concurrent Virgin Atlantic verplaatste onlangs de Londen-Las Vegas route van Gatwick naar Heathrow. Ook British Airways vliegt vanuit Heathrow op de Amerikaanse stad.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button