NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Rusland wil nog minstens 200 Sukhoi Superjets produceren’

Rusland maakt plannen om nog minstens 200 Sukhoi Superjets te produceren, ondanks dat afgelopen mei een crash met dat type vliegtuig heeft plaatsgevonden, zo vertelt Denis Manturov, de Russische minister voor Handel en Industrie, aan Reuters.

Crash

Op 5 mei van dit jaar crashte vlucht SU1492 van Aeroflot op de luchthaven Sheremetyevo in Moskou waarbij 41 mensen om het leven kwamen. Al snel rezen en vragen of de vliegtuigen wel veilig genoeg zouden zijn, maar de Russische regering ziet geen reden om de Superjets aan de grond te houden. Integendeel, Rusland wil de productie opvoeren, aldus Manturov.

Impact

Manturov: “De catastrofe heeft geen invloed op onze klanten, noch op het potentieel, noch op degenen die al een contract hebben.” De minister gaf geen tijdsindicatie voor de productie van de toestellen. Wel zei hij dat Aeroflot 100 extra Superjets had besteld en dat Thai Kom Airlines ook een order voor zes toestellen heeft getekend.

Superjet

De SSJ100 is een toestel dat voor regionale vluchten gemaakt wordt en biedt ruimte aan 75 tot 95 passagiers. Op 19 mei 2008 werd de eerste succesvolle vlucht met het toestel gevlogen, de eerste commerciële vlucht vond plaats op 21 april 2011. Het vliegtuig is 29,87 meter lang, heeft een spanwijdte van 27,80 meter en wordt aangedreven door twee SaM 146 turbofans. De standaardversie van de superjet kan een afstand van 3048 kilometer overbruggen en de verlengde versie van het toestel kan 4578 kilometer afleggen. Rusland heeft ongeveer 1,78 miljard euro in de productie van de vliegtuigen gepompt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close