AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Turkish Airlines voert VIP-vlucht uit met nieuwe Dreamliner

Turkish Airlines zal vandaag de ontvangst van haar eerste Boeing 787 Dreamliner vieren met een VIP-vlucht. Aan boord zijn 150 genodigden die vanuit Istanboel naar het Turkse Trabzon vliegen.

Schiphol
Vanaf dinsdag is het eerste toestel in gebruik voor commerciële vluchten. Dan vindt het debuut plaats als vlucht naar Antalya. Met ingang van 26 juli komt de carrier bijna dagelijks met een Dreamliner naar Schiphol. Het vervangt de Airbus A330 op Istanboel-Amsterdam.

https://twitter.com/AnalystTK/status/1147772017363623936

Besteld
Turkish Airlines heeft 25 Boeing 787-9’s besteld. De maatschappij zal de eerste zes dit jaar ontvangen, nog negen in 2020, nog zes in 2021. In 2022 worden de laatste vier geleverd. In de toestellen kunnen 300 passagiers waarvan 30 in de nieuwe businessclass en de rest in economy. In september 2017 tekende de maatschappij een intentieovereenkomst voor veertig 787-9’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close