NieuwsProfessionalVliegvelden

Berlijnse luchthavens zien significante stijging reizigersaantal

De Berlijnse luchthavens Schönefeld en Tegel hebben in het eerste halfjaar van 2019 een significantie stijging genoteerd in het aantal reizigers, zo meldt de overkoepelende organisatie Flughafen Berlin Brandenburg.

Stijging

In de eerste zes maanden van dit jaar werden er op de luchthavens Berlijn Schönefeld en Berlijn Tegel in totaal 17.455.162 reizigers ontvangen. Dat is een stijging van 11,9 procent, of bijna 1,9 miljoen extra passagiers. Ook het aantal vliegbewegingen nam toe met 7,5 procent naar 145.042 bewegingen.

Tegel

Het Tegel vliegveld heeft van het passagierstotaal de meerderheid ontvangen, namelijk net geen 11,8 miljoen. Het aantal vliegbewegingen lag op 96.840 bewegingen. Tegel ligt op zo’n acht kilometer ten noordwesten van het centrum van Berlijn. Berlijn Tegel zal binnen enkele jaren gesloten worden. De nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg moet Tegel vervangen.

Schönefeld

Schönefeld nam een ruime 7,6 miljoen reizigers voor haar rekeningen en zag 48.202 vliegbewegingen. Schönefeld ligt een dikke dertien kilometer ten zuidoosten van het centrum.

Brandenburg

Duitsland is bezig met de bouw van een nieuwe luchthaven: Berlijn Brandenburg. Dit vliegveld had in 2010 al open moeten gaan, maar dat ging niet door omdat het vliegveld niet brandveilig genoeg was. Daarop volgden veel nieuwe openingsdata, maar geen van allen werden gehaald. In 2018 kon het vliegveld letterlijk niet open omdat de deuren kapot waren. De openingsdatum waar nu op gegokt wordt, is oktober 2020. De kosten zijn inmiddels opgelopen van 2,5 miljard euro naar 6,6 miljard euro. In de periode rond de opening van de nieuwe luchthaven zal Tegel gesloten worden, maar de precieze datum is nog niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/