fbpx
AirlinesCargoKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Boeing 747 van KLM Cargo aan de grond in Zimbabwe

Een Boeing 747-400 van KLM Cargo staat aan de grond in Zimbabwe. Het toestel heeft op maandagavond een vleugelklep verloren boven de Zimbabwaanse stad Chitungwiza. Dat bevestigt een woordvoerster van KLM aan Up na berichtgeving van de Zim Morning Post.

Vleugelflap

‘Op maandagavond op de route naar Harare in Zimbabwe is een Boeing 747 van KLM Cargo een van haar vleugelkleppen verloren. De bemanning heeft het toestel veilig aan de grond kunnen zetten en, voor zover wij weten, heeft het verloren vleugelonderdeel gelukkig geen schade aangericht’, aldus de KLM-woordvoerster. Ook laat ze weten dat het vliegtuig nu op het Harare International Airport aan de grond staat en dat er op dit moment weinig verdere informatie beschikbaar is. ‘Uiteraard wordt er een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het voorval.’

747

Ook volgens de lokale Zimbabwaanse krant zijn er geen gewonden gevallen. De Boeing 747-400 die door Martinair gevlogen wordt, landde veilig op de internationale luchthaven van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Volgens gegevens van flightradar24 betreft het de Boeing 747-400 met registratie PH-CKA. Het toestel werd in maart 2003 aan KLM geleverd en draagt de naam Eendracht.

https://twitter.com/Zimmorningpost1/status/1148251426029805568

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button