AirlinesEditors choiceIncidentenKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Botsing vliegtuigen KLM en EasyJet op Schiphol | Foto

Een Boeing 737-800 van KLM is tegen een vliegtuig van easyJet gebotst tijdens een pushback op Schiphol, zo laat een woordvoerster van KLM desgevraagd weten aan Up.

Botsing

Op dinsdagmorgen zijn twee vliegtuigen op Schiphol tegen elkaar gebotst. Het betreft een Boeing 737-800 van KLM en een Airbus A320 van easyJet. De passagiers van de KLM-vlucht naar Madrid zijn ongedeerd van het toestel gehaald. KLM ‘probeert de passagiers de vlucht naar Madrid alsnog te laten vervolgen op een ander vliegtuig’, aldus de KLM-woordvoerster.

737-800

Afgaande op de vluchtinformatie van flightradar24 blijkt dat bij de botsing tussen de twee toestellen de KLM-Boeing met registratie PH-BXH betrokken is. Het toestel werd in augustus 2000 aan de maatschappij geleverd en draagt de naam Gans.

EasyJet

Een woordvoerder van EasyJet bevestigt aan Up weten dat twee toestellen elkaar geraakt hebben tijdens de zogenaamde pushback vanochtend op Schiphol. ‘Eén van de toestellen was easyJet vlucht EJU8868 van Amsterdam naar Londen Gatwick. De passagiers aan boord zijn inmiddels terug in de terminal, waar ons grondpersoneel voor ze zorgt en ze op de hoogte houdt van de laatste informatie. De vlucht naar Londen Gatwick zal nu worden uitgevoerd door een ander toestel, dat op dit moment onderweg is naar Amsterdam. De veiligheid en het welzijn van onze passagiers en crew is easyJet’s hoogste prioriteit. Er is onmiddellijk een onderzoek ingesteld, volgens procedure, om te begrijpen wat er precies gebeurd is’, aldus easyJet.

Onderzoek

De luchtvaartpolitie doet in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee onderzoek naar het voorval. Volgens de politie is er in ieder geval ‘geen alcohol in het spel bij de direct betrokkenen.’

Februari

Eerder dit jaar botsten ook twee KLM-toestellen tegen elkaar tijdens een pushback op 13 februari. Toen raakten de vleugels van de KLM 747-400 met registratie PH-BFV en een KLM 787-9 Dreamliner met registratie PH-BHA elkaar. Hierbij raakte de wingtip van de 747 beschadigd en de stabilo van de Dreamliner.

https://twitter.com/sandiforward/status/1148473752411430914
Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button