Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Duitse luchthavens maken zich klaar voor vakantiedrukte

Bij onze oosterburen staat de zomervakantie voor de deur; komend weekend begint de vakantie onder andere in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De luchthavens van Düsseldorf en Keulen/Bonn maken zich daarom klaar voor de vakantiedrukte.

Düsseldorf

Het vliegveld van Düsseldorf verwacht komende vakantieperiode zo’n 3,9 miljoen reizigers te ontvangen, een stijging van 3,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De luchthaven voorspelt zo’n 30.500 vliegbewegingen in de zomervakantie, wat een stijging van 4,6 procent inhoudt. Aanstaand weekend worden er op Düsseldorf Airport circa 258.500 passagiers verwacht die met ongeveer 1.900 vliegbewegingen op vakantie zullen vertrekken.

Keulen/Bonn

De luchthaven van Keulen/Bonn verwacht in de periode van 12 juli tot en met 27 augustus 2,01 miljoen passagiers te ontvangen. Dat is een daling van 4 procent in vergelijking met de zomervakantie vorig jaar. Komend weekend verwacht het vliegveld 127.000 reizigers en het laatste weekend zo’n 133.000. Over het hele eerste weekend genomen zullen er zo’n 900 vluchten aankomen of vertrekken.

Eurowings

Vanuit Düsseldorf verwacht de Lufthansa-dochtermaatschappij Eurowings in het aankomende weekend, het eerste weekend van de zomervakantie voor een deel van Duitsland, zo’n 270.000 passagiers te vervoeren vanuit de luchthavens van Düsseldorf en Keulen/Bonn. In het eerste vakantieweekend verwacht Eurowings met zo’n 2.300 vluchten de reizigers naar 140 verschillende bestemmingen te brengen. De Duitse maatschappij zegt dat aanstaande zondag de drukste dag wordt met 92.000 reizigers.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close