DuurzaamheidFinancieelFrequente reizigerNieuws

Frankrijk stelt ‘ecotaks’in voor vliegtickets

De Franse regering zal een ecotaks instellen voor vliegtickets, zo vertelde de Franse minister van Transport Elisabeth Borne tijdens een persconferentie. Het bedrag van die taks kan variëren van 1,50 tot 18 euro.

Ecotaks

Volgens Borne zou de extra belasting op vliegtickets tegen het jaar 2020 zo’n 180 miljoen euro opleveren. De taks zal bovenop de prijs voor een vliegticket komen voor een vlucht vanuit Frankrijk. De hoogte van deze belasting kan schommelen tussen de 1,50 en 18 euro, afhankelijk van wat voor vlucht de reiziger neemt.

Gradaties

Volgens de Franse minister zullen passagiers die in economy reizen een bedrag van 1,50 euro bovenop hun vliegticket moeten betalen. Voor reizigers in business class ligt dat bedrag op 9 euro. Aan overstappende reizigers wordt geen extra belasting gevraagd, maar mensen die naar bestemmingen buiten Europa vliegen kunnen tussen de 3 en 18 euro moeten betalen.

Air France

Air France laat weten dat het de ecotaks ‘sterk afkeurt’ omdat het ‘de concurrentiepositie van de maatschappij aanzienlijk zal benadelen, in een tijd waarin het bedrijf zijn investeringscapaciteit moet versterken om sneller zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.’ Volgens de maatschappij zou de taks voor een extra kostenpost van 60 miljoen euro zorgen.

Nederland

In Nederland werd in mei een wetsvoorstel voor een vliegtaks ingediend. In het wetsvoorstel staat beschreven wat de tarieven van de vliegbelasting zullen worden als het kabinet per 1 januari 2021 een vliegtaks invoert. Iedere vertrekkende passagier zal ongeveer 7 euro belasting over hun ticket betalen. Het is niet de eerste keer dat er een belasting komt op vliegtickets. In 2009 werd na grote weerstand de Nederlandse vliegtaks, die een jaar eerder werd ingevoerd, weer afgeschaft.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close