fbpx
AirbusAirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Lufthansa breidt A380-vloot uit op München

Lufthansa zal in de zomer van volgend jaar haar Airbus A380-vloot uitbreiden op haar hub op de luchthaven van München, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Uitbreiding

De uitbreiding behelst dat er twee extra Airbus A380’s in München gestationeerd worden, waarmee het totaal aantal Superjumbo’s in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren op zeven uitkomt. De andere zeven A380’s van Lufthansa staan in Frankfurt gestationeerd.

Vluchten

Met de komst van de extra A380’s wordt ook het netwerk aangepast. Zo worden de Superjumbo’s voor het eerst vanuit München ingezet naar Boston en zal naar San Francisco, vanaf volgend jaar zomer, het hele jaar door met een A380 gevlogen worden. Los van die routes worden de Superjumbo’s ook ingezet naar Los Angeles, Beijing en Shanghai.

München

Sinds maart vorig jaar heeft Lufthansa vijf A380’s op de luchthaven van München gestationeerd. Volgens de maatschappij werd ‘enkele weken geleden’ de miljoenste passagier, die met een Superjumbo vanaf München reisde, ontvangen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button