fbpx
Business JetsEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Nieuw regeringsvliegtuig voor het eerst op Schiphol aangekomen

Het nieuwe regeringsvliegtuig, de PH-GOV, is voor het eerst op Schiphol aangekomen. De Boeing 737 Business Jet (737 BBJ) werd met alle egards onthaald op de Amsterdamse luchthaven.

Eerste

Het is voor het eerst dat het nieuwe regeringsvliegtuig Schiphol aandoet. Het vliegtuig kwam vanuit Woensdrecht om 09:56 aan op het vliegveld. De vlucht vanuit de vliegbasis nabij Bergen op Zoom duurde 25 minuten, waarna de BBJ haar wielen voor het eerst aan de grond op Schiphol zette.

screenshot Flightradar24

737 BBJ

Het nieuwe Nederlandse regeringsvliegtuig is in de Boeing-fabriek in Seattle gebouwd, waarna Fokker in Nederland het toestel van het interieur heeft voorzien. De 737 BBJ biedt plaats aan 26 personen. De PH-GOV vervangt de PH-KBX, een Fokker 70. Dit toestel is na een publiekelijk afscheid verkocht. De kosten voor de vervanging van de Fokker bedragen zo’n 90 miljoen euro, aldus het ministerie.

©De Vliegende Fotograaf (Ruud Alting)

KLM

KLM wordt verantwoordelijk voor de operaties, waarmee het de crew levert en het onderhoud van de BBJ op zich zal nemen. Het toestel zal naar verwachting vanaf begin augustus in gebruik worden genomen. ‘KLM is trots het toekomstige Nederlandse regeringsvliegtuig, de PH-GOV, te mogen beheren en wij zullen onze kennis en expertise inzetten om hier ten behoeve van de Nederlandse regering een succes van te maken’, aldus de Nederlandse maatschappij.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button