ColumnGoofHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsRuimtevaart

Titan! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan in 1979, passeerde Voyager 2 de planeet Jupiter. Vorig jaar heeft het ruimtescheepje ons zonnestelsel verlaten. Over 40.000 jaar zal het de eerste ster bereiken, alpha centauri. 

De Titan-raket waarmee Voyager werd gelanceerd ben ik ooit eens tegen gekomen, zij het zonder ‘m te zien. In de jaren tachtig van de vorige eeuw zag ik in Noord-Dakota allerlei betonnen deksels in het landschap, met alleen maar een hekje er omheen. Toen ik een local naar het doel van die deksels vroeg, vertelde die dat er een raket onder zat, met een atoombom erop. Inmiddels weet ik dat ook dat doorgaans een Titan was, met een kernkop erop die geprogrammeerd was om een middelgrote Russische stad, met alle inwoners en huisdieren èn kamerplanten van de aardbodem te doen verdwijnen.   

De vage foto is de enige die ik van Noord-Dakota nog heb. Ik weet niet of die raketten daar nog zijn. Misschien moet ik er weer eens een kijkje gaan nemen. Of weet u het? 

Goof Bakker

[email protected]

Lees meer in Piloot&Vliegtuig, op www.goofbakker.nlwww.upinthesky.nl, en 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close