fbpx
AirbusBestellingenBoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus laat Boeing ver achter in juni

De Europese vliegtuigbouwer Airbus laat de Amerikaanse concurrent Boeing ver achter in juni qua bestellingen en leveringen. Dat blijkt uit de maandcijfers van beide vliegtuigproducenten.

Airbus

In de afgelopen maand juni haalde Airbus in totaal 145 orders binnen voor zowel narrowbody’s als widebody’s, waaronder 44 bestellingen voor de nieuwe A321XLR. De meeste van deze bestellingen werden binnengehaald op de 53e editie van de Paris Air Show. Naast de ontvangen orders leverde Airbus in juni ook 76 vliegtuigen, waarvan 54 toestellen van de A320-familie, tien A350 XWB’s, vijf A330neo’s en één A380.

Boeing

Boeing daarentegen laat een heel ander beeld zien. In juni ontvingen de Amerikanen slechts 9 orders, bestaande uit zes 767-300F’s (freighter), twee 777F’s en één 787-9 Dreamliner. Qua leveringen lag het aantal op 37 vliegtuigen, minder dan de helft aantal leveringen van Airbus. Boeing leverde zeven 737’s, waaronder één business jet, één 747-8F, vier 767’s, zes 777’s en negentien Dreamliners.

Half jaar

Niet alleen in juni steekt Airbus Boeing voorbij. Zo heeft Airbus in het eerste zes maanden van dit jaar 389 vliegtuigen geleverd, en Boeing 239 toestellen. Ook qua bestellingen tekent Airbus zwarte cijfers op en Boeing rode. In totaal ontving Airbus 213 bestellingen, maar werden er ook 125 orders geschrapt, waardoor het totaal op 88 bestellingen uitkomt. Boeing daarentegen ontving 108 bestellingen, maar door het grote aantal annuleringen komt Boeing op het negatieve saldo van min 119 vliegtuigen.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button