AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Botsing KLM-737 en easyJet-A320 gefilmd | Video

De botsing die gistermorgen plaatsvond op Schiphol tussen een KLM-737 en een easyJet-A320 is gefilmd. In onderstaande video is het moment van de botsing te bekijken.

Botsing

Op dinsdagmorgen zijn twee vliegtuigen op Schiphol tegen elkaar gebotst tijdens een pushback, waarbij de linkervleugeltip van de A320 de linkerstabilo van de 737 raakte. Het betreft een Boeing 737-800 van KLM en een Airbus A320 van easyJet. De passagiers van de KLM-vlucht naar Madrid zijn ongedeerd van het toestel gehaald en konden met een ander vliegtuig hun reis vervolgen. De passagiers op de A320 naar Londen werden ook uit het vliegtuig gehaald en met een ander toestel naar Gatwick gebracht.

Pushback

Eerder dit jaar botsten ook twee KLM-toestellen tegen elkaar tijdens een pushback op 13 februari. Toen raakten de vleugels van de KLM 747-400 met registratie PH-BFV en een KLM 787-9 Dreamliner met registratie PH-BHA elkaar. Hierbij raakte de wingtip van de 747 beschadigd en de stabilo van de Dreamliner. Om de veiligheid op Schiphol te verbeteren worden er verschillende maatregelen genomen op aanbeveling van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Het is volgens het tweede voortgangsrapport van minister Cora van Nieuwenhuizen over de veiligheid op Schiphol, nog te vroeg om te zeggen of die maatregelen vruchten afwerpen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close