fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Finnair eerste airline die Busan rechtstreeks met Europa verbindt

Finnair wordt de eerste airline die Busan rechtstreeks met Europa verbindt. De nationale luchtvaartmaatschappij van Finland zal volgend jaar zomer Helsinki met Busan in Zuid-Korea verbinden, zo meldt Finnair.

Vlucht

De eerste rechtstreeks vlucht tussen Busan en Europa zal met een Airbus A350 uitgevoerd worden. Het toestel zal op maandag, woensdag en vrijdag, beginnende op 30 maart volgend jaar, tussen Helsinki en Busan in het zuidoosten van Zuid-Korea vliegen. Of de route daadwerkelijk door kan gaan volgend jaar is nog afhankelijk van goedkeuringen door betrokken regelgevende instanties.

Eerste

‘We zijn verheugd de eerste Europese luchtvaartmaatschappij te zijn die opereert naar Busan, wat een prachtige toevoeging is aan ons Aziatische netwerk’, zegt Ole Orvér, ceo van Finnair. ‘Korea is wereldwijd een van onze top-markten en we zijn al 11 jaar actief in Seoul. We zijn verheugd dat we onze klanten in Korea een nieuwe bestemming kunnen bieden en duurzaam kunnen blijven groeien in Azië.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button