fbpx
Naast het nieuwsNL NieuwsProfessional

Omgevingsraad Schiphol neemt afscheid van Hans Alders

De omgevingsraad Schiphol (ORS) heeft op dinsdagmiddag, na 12,5 jaar voorzitter te zijn geweest, afscheid genomen van Hans Alders, zo meldt de ORS.

Afscheid

Het afscheid vond plaats op een mini-symposium over de rol van maatschappelijke akkoorden dat door Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen ter gelegenheid van zijn afscheid werd georganiseerd. ‘De minister roemde Alders voor de wijze waarop hij jarenlang rust heeft weten te scheppen in het debat rond luchtvaart, na jaren “waarin iedereen elkaar voor de rechter sleepte”. Zij gaf ook aan dat we in een nieuwe fase zijn gekomen waarin opnieuw gezocht moet worden naar de wijze waarop belanghebbenden kunnen meedenken en meedoen. Daarbij hoort volgens de minister ook de nieuwe aanpak die zij vorige week presenteerde waarbij de luchtvaart de groei eerst moet verdienen’, aldus de omgevingsraad.

Advies

Aan het begin van dit jaar deed Alders nog een uitspraak dat het effect van stillere vliegtuigen nagenoeg geen effect zal hebben op de leefbaarheid van de omwonenden van Schiphol, als de luchthaven in de toekomst zal gaan groeien. Het lukte Alders niet om met verschillende betrokken partijen tot een advies aan de minister te komen over de ontwikkeling van Schiphol na 2020. 

Alders

Hans Alders liet begin dit jaar zelf weten: ‘het was voor mij een eer en genoegen om een zo lange periode betrokken te zijn bij dit maatschappelijk bestuurlijk proces. Een proces dat geleid heeft tot overeenstemming over de ontwikkeling van Schiphol gedurende de periode 2008 tot 2020 en die een evenwichtige ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt. Een bijzonder proces van vallen en opstaan, van veel successen, maar ook teleurstellingen.’ Pieter van Geel zal als interim-voorzitter de continuïteit van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) als overlegorgaan waarborgen en de ORS in haar wettelijke taak faciliteren.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button