fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

‘SIA inspecteert vier A380’s op haarscheurtjes’

Singapore Airlines (SIA) zal vier van haar oudste Airbus A380’s laten inspecteren op haarscheurtjes in de vleugel, zo meldt atwonline.

Inspectie

Singapore Airlines zal de inspectie laten uitvoeren op vier van de 19 Airbus A380’s die zij in haar vloot heeft. De vier betreffende vliegtuigen hebben een leeftijd van tussen de 8,9 en 10,5 jaar oud. De Superjumbo’s in kwestie worden door SIA onder andere ingezet op de routes vanuit Singapore naar Beijing, Londen en Parijs.

Easa

De Europese luchtvaartautoriteit EASA riep enkele dagen geleden luchtvaartmaatschappijen met oudere A380’s in hun vloot om de toestellen te controleren op haarscheurtjes. Het zou gaan om mogelijke scheurtjes in het uiteinde van de vleugel. Vliegtuigfabrikant Airbus werkt aan een voorschrift hoe airlines inspecties uit moeten voeren aan de vliegtuigen. 

Laatste

Bijna precies een jaar geleden ontving SIA haar laatste Airbus A380 met registratie 9V-SKZ. De maatschappij was in 2007 de launch customer van de Superjumbo.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button