fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsOpmerkelijk

Vertraging van 6 jaar geleden komt Finnair nu duur te staan

Finnair moet twee passagiers die 6 jaar geleden vertraging opliepen op hun reis naar India een bedrag van 17.200 euro betalen, zo meldt de Finse krant Taloussanomat.

Vertraging

Zes jaar geleden wilden twee passagiers vanuit Helsinki naar India vliegen met Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland. Omdat een rem niet goed werkte en een onderdeel daarvan vervangen moest worden, werd de vlucht naar India met 10 uur vertraagd. De twee reizigers vroegen daarom om een naar Europese wetten vastgelegde schadevergoeding van 600 euro per persoon, maar Finnair weigerde deze te betalen. Hierop namen de reizigers de zaak naar de rechtbank.

Rechtbank

Daar oordeelde de rechter, zes jaar nadat het incident had plaatsgevonden, dat Finnair alsnog de schadevergoeding van in totaal 1.200 euro moet betalen. Maar met de bijbehorende kosten van de rechtszaak die door de passagiers gewonnen is, moet Finnair ook de kosten van de rechtsgang betalen, waardoor het totale bedrag op 17.200 euro uitkomt. De rechter vond namelijk dat Finnair wel aansprakelijk was voor het technische mankement aan het toestel, waardoor de vertraging aan de maatschappij toegeschreven kan worden en zij de schadevergoeding moeten betalen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button