AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air China bestelt 20 Airbus A350-900’s

Air China bestelt 20 nieuwe widebody-toestellen bij Airbus, en dan het type A350-900. Dat meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van China.

Order

Het is niet duidelijk of de order van Air China al bij Airbus in het bestellingenboek staat onder ‘niet-geïdentificeerde klant’ of dat het een compleet nieuwe bestelling betreft. Gebaseerd op de catalogusprijs zou de bestelling de portemonnee van de Europese vliegtuigbouwer met 5,8 miljard euro spekken. Volgens de maatschappij moeten de toestellen tussen 2020 en 2022 geleverd worden.

A350-900

Bijna een jaar geleden, op 8 augustus, leverde Airbus de eerste A350-900 aan Air China. De A350-900 voor Air China wordt door Rolls Royce Trent XWB-motoren aangedreven en heeft een drie klassen-indeling. Het toestel biedt ruimte aan 32 personen in businessclass, 24 in premium economy en 256 in economy, waarmee in totaal 312 passagiers plaats kunnen nemen in het vliegtuig. 

Air China

Air China, lid van Star Alliance, is de nationale luchtvaartmaatschappij van China en in 1988 opgericht. De thuisbasis is de Internationale luchthaven van Peking en de airline vliegt naar zo’n 185 bestemmingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close