Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Buitenveldertbaan week buiten gebruik voor onderhoud

De Buitenverldertbaan op Schiphol zal tussen 14 en 21 juli een week buiten gebruik zijn wegens gepland onderhoud, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

Onderhoud

‘Schiphol voert tussen 14 en 21 juli geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de Buitenveldertbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de baan niet beschikbaar voor vliegverkeer en wordt de Schiphol-Oostbaan mogelijk meer ingezet. Dit is voornamelijk afhankelijk van het weer. Bij beperkte zichtomstandigheden of buien in de omgeving van de luchthaven zal de Schiphol-Oostbaan eerder worden ingezet. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit’, aldus de luchthaven.

Rubber

Schiphol vervolgt: ‘tijdens het reguliere onderhoud wordt onder andere het rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigenbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. De lampen van de Buitenveldertbaan worden schoongemaakt en indien nodig worden lampen vervangen. Tevens wordt op verschillende plekken het asfalt gerepareerd. Er worden afwateringsgoten schoongemaakt en de baanmarkering wordt bijgewerkt.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close