fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta stelt jaaromzet naar boven bij na sterk 2e kwartaal

Delta Air Lines stelt haar jaaromzet naar boven bij naar een sterk tweede kwartaal te hebben beleefd, zo laat Delta weten in de berichtgeving rond de kwartaalcijfers.

Omzet

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde Delta een omzet van 12,53 miljard dollar (11,08 miljard euro), een stijging van 8,7 procent. Het netto inkomen lag in het tweede kwartaal op 1,44 miljard dollar (1,27 miljard euro). De unit revenue, de opbrengst per stoel per gevlogen mijl, steeg met 3,8 procent. Door dit gunstige kwartaal verhoogt Delta haar winstverwachting omgerekend naar tussen de 5,98 euro en 6,43 euro per aandeel.

Kosten

De kosten voor brandstof nam met 2,1 procent af naar omgerekend 2,03 miljard euro. De operatiekosten stegen wel 3,1 procent naar omgerekend 9,22 miljard euro.

Kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar zag Delta wat bijzonder momenten, zoals de laatste Boeing 737 die uit de fabriek rolde, de ingebruikname van de eerste Airbus A330-900neo en beleefden Delta-passagiers angstige momenten op een MD-88 toen een neuskegel van een motor losraakte.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button