AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Delta stelt jaaromzet naar boven bij na sterk 2e kwartaal

Delta Air Lines stelt haar jaaromzet naar boven bij naar een sterk tweede kwartaal te hebben beleefd, zo laat Delta weten in de berichtgeving rond de kwartaalcijfers.

Omzet

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde Delta een omzet van 12,53 miljard dollar (11,08 miljard euro), een stijging van 8,7 procent. Het netto inkomen lag in het tweede kwartaal op 1,44 miljard dollar (1,27 miljard euro). De unit revenue, de opbrengst per stoel per gevlogen mijl, steeg met 3,8 procent. Door dit gunstige kwartaal verhoogt Delta haar winstverwachting omgerekend naar tussen de 5,98 euro en 6,43 euro per aandeel.

Kosten

De kosten voor brandstof nam met 2,1 procent af naar omgerekend 2,03 miljard euro. De operatiekosten stegen wel 3,1 procent naar omgerekend 9,22 miljard euro.

Kwartaal

In het tweede kwartaal van dit jaar zag Delta wat bijzonder momenten, zoals de laatste Boeing 737 die uit de fabriek rolde, de ingebruikname van de eerste Airbus A330-900neo en beleefden Delta-passagiers angstige momenten op een MD-88 toen een neuskegel van een motor losraakte.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close