AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Delta’s laatste Boeing rolt uit de fabriek’

Het laatste Boeing-toestel voor Delta Air Lines is uit de fabriek gerold en aan de maatschappij overhandigd. In de toekomst ontvangt Delta alleen nog maar vliegtuigen van Airbus, zo meldt Airwaysmag.

Laatste

De laatste Boeing voor Delta betreft een 737-900ER. Het is daarmee de 130e Boeing van het type 737-900. In totaal heeft Delta 217 Boeing 737’s in haar vloot. Delta plaatste in augustus 2011 een bestelling voor 100 toestellen, in december 2015 twintig en in april 2017 nog eens tien. De laatste 737 voor Delta is tevens een van de laatste 737NG’s die in de Boeing-fabriek in Renton wordt gemaakt.

Airbus

In december 2017 plaatste Delta een order voor 100 Airbus A321neo’s. De nieuwe Airbussen moeten de oudste Boeing 757’s, MD-90’s en A320’s van Delta vervangen. De deal is, op basis van de catalogusprijzen, zo’n dertien miljard dollar (11,44 miljard euro) waard. Ook staat er een bestelling voor honderd Airbus A220’s, waarvan Delta er al 18 van ontvangen heeft en op routes inzet.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close