fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Intercontinentale vluchten zorgen voor omzetgroei Norwegian

Uit de kwartaalcijfers van Norwegian blijkt dat de omzetgroei in het tweede kwartaal van dit jaar voornamelijk gerealiseerd werd door de groei van intercontinentale vluchten, zo meldt de low-cost long-haul maatschappij.

Omzetgroei

Norwegian zag in het tweede kwartaal van dit jaar een omzetgroei van 19 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 12 miljard Noorse kronen, wat omgerekend 1,23 miljard euro is. Volgens de maatschappij komt dit voornamelijk door de groei van de intercontinentale vluchten. De unit revenue, het gemiddelde bedrag aan inkomsten ontvangen door een luchtvaartmaatschappij per stoel, steeg met 13 procent en de omzet per passagierskilometer met 11 procent.

Hoogste

‘Uit de resultaten blijkt dat we onze strategie om van groei naar winstgevendheid over te stappen, waarmaken. Ondanks operationele problemen buiten onze controle, zoals het aan de grond houden van onze 737 MAX-vloot, leveren we de hoogste bedrijfsinkomsten in het tweede kwartaal in de geschiedenis van Norwegian. Ik ben ook tevreden met de boekingscijfers voor de komende maanden, met name op lange termijn,’ aldus Bjørn Kjos, de afgetreden ceo van Norwegian.

Bezuinigingen

Norwegian is een aantal bezuinigingsmaatregelen aan het doorvoeren om in de loop van de tijd weer zwarte cijfers onder de streep te kunnen noteren. Daaronder valt de verkoop van twee vliegtuigen, het schrappen van bepaalde routes en interne maatregelen.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button