fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewProfessional

Korean Air-steward weigert captain drank en wordt gedegradeerd

Een stewart van Korean Air, die weigerde de captain drank te geven op een vlucht naar Amsterdam, is gedegradeerd terwijl de piloot slechts een verbale waarschuwing kreeg, zo meldt The Korean Times.

Alcohol

Op 30 december van vorig jaar vloog Korean Air vanuit Seoul naar Amsterdam. Op die vlucht liep de steward met een dienblad rond met welkomstdrankjes, waarop de piloot een glas champagne wilde nemen. Toen de steward zei dat hij geen alcohol kon pakken, vroeg de piloot om de champagne in een papieren bekertje te schenken. Later op de vlucht vroeg dezelfde piloot om een bekertje rode wijn, wat de steward weigerde en daarna het voorval aan het hoofd van de cabinemedewerkers meldde.

Op het matje

Na de situatie riep het management van Korean Air de piloot en de steward op het matje voor tekst en uitleg. De uitkomst van dat gesprek was een zeer aparte, aangezien de piloot slechts een mondelinge waarschuwing kreeg en de steward gedegradeerd werd. De reden daarvoor was volgens het management dat de steward het ‘in-flight conflict had aangewakkerd.’

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button