DuurzaamheidFrequente reizigerInnovatieNieuwsNL nieuwsRotterdam The HagueVliegvelden

Na Brussel krijgt ook Rotterdam Airport een zelfrijdende bus

Rotterdam The Hague Airport zal in 2020 met een zelfrijdende shuttlebus reizigers tussen metrostation Meijersplein en de aankomst- en vertrekhal vervoeren, zo meldt de Rotterdamse luchthaven.

Airport Shuttle

De zelfrijdende bus die de naam ‘Airport Shuttle’ zal dragen, zal als alles volgens plan verloopt in 2020 van en naar het Rotterdam The Hague Airport rijden. Op woensdag 10 juli tekenden Rebel, The Future Mobility Network, RET, Rotterdam The Hague Airport, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam een intentieverklaring voor een zelfrijdende elektrische minibus.

Openbaar vervoer

‘Automatisch rijdende minibussen zijn een kans om de ‘last mile’ tussen stations of haltes van het openbaar vervoer en de eindbestemming in te vullen. Bij de luchthaven gaat het om een afstand van meer dan 2 kilometer tussen het metrostation Meijersplein en de aankomst- en vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport. De uitstootvrije voertuigen zijn beter voor het milieu en flexibeler inzetbaar dan regulier openbaar vervoer. Vaak nemen mensen nu nog de auto omdat het eerste en laatste stuk van hun reis niet goed aansluit met openbaar vervoer’, aldus de luchthaven.

Brussel

In mei werd er op het Brussels Airport voor het eerst met een zelfrijdende bus gereden als een test. In 2021 moet de zelfrijdende bus autonoom pendelen tussen de terminal en de cargo bedrijvenzone en parkeerterreinen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close