AirlinesOverig nieuwsProfessional

Norwegian-ceo Bjørn Kjos afgetreden

Bjørn Kjos stapt na 17 jaar op als de ceo van Norwegian. Zijn nieuwe rol binnen het bedrijf zal als adviseur van de voorzitter zijn, zo meldt de Noorse maatschappij.

Interim

Na 17 jaar stapt de 72-jarige Bjørn Kjos op als ceo van Norwegian. Wel blijft hij nog actief binnen het bedrijf als adviseur van de voorzitter. De maatschappij krijgt een interim-topman in de vorm van de voormalige financiële Norwegian-topman, de 54-jarige Geir Karlsen. Ook voorzitter Niels Smedegaard (57) zal een ‘meer actieve rol in het management op zich nemen’, aldus Norwegian.

Groei

Norwegian: ‘Bjørn Kjos is een van de oprichters van Norwegian Air Shuttle. Tijdens zijn ambtstermijn als ceo heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een kleine binnenlandse onderneming met 130 werknemers en vier vliegtuigen tot een wereldwijde en bekroonde low-cost luchtvaartmaatschappij met meer dan 11.000 werknemers en 162 vliegtuigen.’

Bjørn Kjos

Kjos werd in 1946 geboren trad in oktober 2002 aan als ceo. Daarvoor was hij zes jaar een gevechtspiloot in het 334 Squadron en heeft hij een rechtendiploma op zak.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close