fbpx
AirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Qatar Airways bevestigt order voor Boeing 777-vrachtvliegtuigen

Qatar Airways heeft een eerder aangekondigde order voor vijf Boeing 777-vrachtvliegtuigen bevestigt, zo meldt de luchtvaartmaatschappij. De Amerikaanse president Trump kondigde gisteren deze ‘grote deal’ al aan.

Deal

Trump kondigde deze transactie woensdag aan op het moment dat de emir van Qatar, Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani, op bezoek was bij de Amerikaanse president. De deal tussen Boeing en Qatar zou dinsdag getekend zijn. Wat de deal precies inhoudt zei Trump niet. ‘Het is een transactie waarbij veel Boeing-jets worden gekocht en veel geld wordt uitgegeven in ons land en dat betekent veel banen’, aldus Trump.

Order

Nu bevestigt Qatar Airways dat het gaat om een order die al tijdens de Paris Air Show aangekondigd werd door Qatar Airways, maar die nog niet in juni in het orderboek van Boeing werd bijgeschreven. Qatar Airways heeft namelijk vijf Boeing 777F’s (Freighter) aangeschaft om zo hun vrachtvloot verder uit te breiden. Aan de vijf toestellen hangt een catalogusprijskaartje van 1,8 miljard dollar (1,6 miljard euro). Qatar Airways heeft op dit moment al zestien 777F’s in gebruik.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button