fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Vluchten naar Afrika in de lift op Heathrow

Uit de maandcijfers van Heathrow voor de maand juni blijkt dat de vluchten naar Afrika in de lift zitten. Ook ontving de luchthaven weer meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

Passagiers

In juni ontving Heathrow 7,25 miljoen reizigers, een stijging van 1,7 procent in vergelijking met vorig jaar juni. Het is de 32e maand op rij waarin de luchthaven een passagiersgroei noteert. Ook nam het aantal vliegbewegingen met 1,2 procent toe naar 40.825 bewegingen. Vooral de vluchten naar Afrika waren populair.

Afrika

Het aantal reizigers dat op een vliegtuig stapte naar Afrika steeg met 11,6 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat kwam volgens Heahtrow door nieuwe vluchten naar Durban, grotere vliegtuigen naar Nigeria en extra vluchten naar Johannesburg. Ook bestemmingen in Noord-Amerika waren populair met een stijging van 3,5 procent in passagiersaantallen.

Europa

Het aantal reizigers dat vanaf Heathrow naar het vasteland van Europa reisde nam met 0,7 procent af. De grootste daling in passagiers werd genoteerd op vluchten naar Azië, namelijk 1,1 procent minder dan vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button