fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Aanwezigheid SkyTeam op Daxing Airport kwestie van tijd

Dat SkyTeam aanwezig zal zijn op het nieuw Daxing Airport in Beijing zal een kwestie van tijd zijn, zo vertelt een woordvoerster van de luchtvaartalliantie desgevraagd aan Up.

SkyTeam

‘SkyTeam verwacht een aanzienlijke aanwezigheid te hebben op de nieuwe Daxing Airport. Het is niet een kwestie van of, maar een kwestie van wanneer. SkyTeam, airlines die bij ons zijn aangesloten, en de luchthaven werken momenteel samen aan specifieke tijdstippen om naar het nieuwe vliegveld te komen’, aldus de zegsvrouw. Exacte data kon ze nog niet doorgeven.

Airlines

China Southern en China Eastern krijgen er een basis. Ook KLM zal haar vluchtoperatie verplaatsen van Capital naar Daxing. Beijing Capital, de huidige luchthaven van de Chinese hoofdstad op 67 kilometer afstand, wordt de thuisbasis van Air China en Star Alliance-partners. Ook Finnair vliegt naar de nieuwe megahub die op 30 september haar deuren zal openen.

Lounge

SkyTeam laat weten dat het geen eigen lounge op het Daxing Airport zal openen, maar luchtvaartmaatschappij China Eastern wel.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button