fbpx
AirbusAirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus levert eerste A320neo aan Faeröerse maatschappij

De Faeröerse maatschappij Atlantic Airways heeft haar eerste Airbus A320neo in ontvangst genomen. Dat meldt de Europese vliegtuigbouwer.

A320neo

De A320neo voor Atlantic Airways bestaat uit één klasse en wordt via de Air Lease Corporation aan de maatschappij verhuurd. In oktober vorig jaar plaatste de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faeroer Eilanden de bestelling bij ALC.

Vloot

De vloot bestaat op dit moment uit twee A319’s van 8,8 jaar oud, met de namen Ingálvur en Elinborg, en één A320-200 van 2,6 jaar oud met de naam William. Daarnaast heeft de maatschappij nog twee Airbus AW139 helikopters met de namen Ruth en Sámal.

Atlantic Airways

Atlantic Airways werd in 1987 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Sørvágur op het eiland Vágar. Het plaatsje telt 974 inwoners. De airline heeft zo’n 180 personen in dienst. Het vliegveld ligt vlakbij het dorp en vanuit daar vliegt Atlantic Airways naar negen bestemmingen: Kopenhagen, Billund, Aalborg, Edinburgh, Bergen, Reykjavik en in de zomer naar Barcelona, Palma de Mallorca en Gran Canaria.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button