AirlinesNieuwsProfessional

‘Duizend banen op tocht bij redding Alitalia’

Zo’n duizend banen zullen verloren gaan bij de redding van de Italiaanse maatschappij Alitalia, dat meldt de krant La Repubblica die het reddingsplan heeft kunnen inzien.

Redding

Volgens de Italiaanse krant zouden vooral banen sneuvelen bij het grond- en kantoorpersoneel. Daarnaast moet het ‘nieuwe Alitalia’ de concurrentie aangaan met prijsvechters. Om dat te laten slagen zou de maatschappij tot nog toe ongebruikte start- en landingsrechten op de luchthaven Milaan-Linate moeten gebruiken.

Knooppunt

Een ander onderdeel van het reddingsplan is om de luchthaven van Rome te gebruiken als knooppunt voor vluchten van en naar Oost-Europa. Hiermee lijkt het erop dat Wizz Air de prijsvechter wordt waarmee Alitalia direct mee zal gaan concurreren.

Alitalia

De Italiaanse regering is een overname door Delta en de Italiaanse spoorwegen aan het voorbereiden. Er is echter nog een derde partij nodig. In Italiaanse media wordt al langer gespeculeerd dat dit Atlantia wordt, één van de snelwegbeheerders van het land en in handen van Benetton familie, maar vorige week bleek een andere infrastructuur-reus zich te hebben gemeld. Of en wanneer er een effectief consortium wordt samengesteld van investeerders die het noodlijdende Alitalia uit het slop kunnen trekken zal de tijd moeten uitwijzen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/