fbpx
AirlinesCargoEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM Cargo 747 voorlopig nog in Zimbabwe

De Boeing 747-400 van KLM Cargo die begin deze week op het vliegveld van Harare landde met een ontbrekende vleugelklep, zal voorlopig nog in Zimbabwe blijven, zo vertelt een KLM-woordvoerster desgevraagd aan Up.

Reparatie

Volgens de woordvoerster staat de 747 nog in Harare voor reparatie, en zal naar verwachting ‘nog enige tijd in beslag nemen.’ Het betreft de Boeing 747-400 met registratie PH-CKA. Het toestel werd in maart 2003 aan KLM geleverd en draagt de naam Eendracht. Het vliegtuig werd op de betreffende vlucht door Martinair gevlogen.

Vleugelklep

‘Op maandagavond op de route naar Harare in Zimbabwe is een Boeing 747 van KLM Cargo een van haar vleugelkleppen verloren. De bemanning heeft het toestel veilig aan de grond kunnen zetten en, voor zover wij weten, heeft het verloren vleugelonderdeel gelukkig geen schade aangericht’, aldus de KLM-woordvoerster. ‘Uiteraard wordt er een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het voorval.’

https://twitter.com/Zimmorningpost1/status/1148251426029805568

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button