fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Komende herfst nieuwe IJslandse prijsvechter de lucht in’

Het is mogelijk dat komende herfst een nieuwe prijsvechter in IJsland haar intrede zal doen, daarmee moet de nieuwe airline in het gat van het failliete WOW Air springen, zo meldt de IJslandse krant Fréttablaðið.

WAB Air

Volgens de initiatiefnemers Arnar Már Magnússon, een ex-manager van WOW Air, en Sveinn Ingi Steinþórsson, de voormalige economische topman bij WOW, zijn de plannen rond de nieuwe maatschappij, met als werktitel WAB Air, al behoorlijk concreet. WAB Air is een afkorting voor We Are Back.

Herfst

Beide heren hopen in de herfst al te kunnen starten met de nieuwe maatschappij. Ze willen om te beginnen naar 14 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika vliegen met een vloot van zes toestellen. In de komende twaalf maanden zouden zij 500 medewerkers in dienst willen nemen, en zou de omzet in het eerste jaar zo’n 150 miljoen euro moeten zijn.

Geld

Om een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten is er geld nodig. Een deel van dat startkapitaal komt van Aislinn Whittley-Ryan, dochter van Ryanair-oprichter Tony Ryan. Zij zal 40 miljoen investeren in WAB Air en de rest komt van het bedrijf NEO. Ryan zal in ruil voor haar bedrag 75 procent van de aandelen van de nieuwe airline bezitten.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button