AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa-groep bereikt nieuwe hoogtes in eerste halfjaar

De Lufthansa-groep heeft in het eerste halfjaar van 2019 nieuwe hoogtes behaald. Zo vervoerden de airlines nog nooit zoveel passagiers en zaten de vliegtuigen nimmer zo vol, dat meldt het Duitse luchtvaartconcern.

Passagiers

De maatschappijen van de groep; Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines, vervoerden in de eerste zes maanden van dit jaar in totaal 68,9 miljoen reizigers, wat een stijging van 3,3 procent inhoudt. De vliegtuigen zaten ook voller dan ooit met een bezettingsgraad van 80,8 procent. In vergelijking met het eerste halfjaar van 2018 steeg de bezettingsgraad met 0,9 procent.

Juni

Afgelopen maand werden er door de airlines 4,5 procent meer passagiers vervoerd dan in juni vorig jaar, namelijk 13,8 miljoen, waarvan de netwerkmaatschappijen 10 miljoen mensen vervoerden en Eurowings en Brussels Airlines 3,8 miljoen. Voor de netwerk-airlines betekende dit een stijging van 3,7 procent en voor de point-to-point maatschappijen een stijging van 6,5 procent.

Bezetting

De bezettingsgraad op de vliegtuigen van Lufthansa, Swiss en Austrian steeg afgelopen juni met 1,2 procentpunt naar 85,3 procent. Bij Eurowings en Brussels lag dat groeipercentage op 5,1 procentpunt, waarmee de bezetting op de vliegtuigen op 82,8 procent lag.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close