Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol ziet meer passagiers en minder vliegbewegingen

In de maand juni zag Schiphol meer passagiers en minder vliegbewegingen dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Amsterdamse luchthaven.

Juni

In totaal zag Schiphol afgelopen maand 6.502.588 passagiers, wat een stijging van 1,8 procent inhoudt ten opzichte van juni vorig jaar. Het aantal vliegbewegingen nam echter wel af met 0,4 procent naar 43.343 bewegingen, oftewel 156 bewegingen minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aantal ton vervoerde vracht nam met 13,7 procent af naar 123.902 ton.

Halfjaar

Kijkende naar het eerste halfjaar van 2019 zag Schiphol 34.537.328 passagiers de luchthaven passeren, een stijging van 1,4 procent. Het aantal vliegbewegingen nam 0,1 procent, of 236 vliegbewegingen, af naar 242.107 bewegingen. Het aantal ton vervoerde vracht bedroeg 737.519 ton, oftewel 9,2 procent minder dan in de eerste zes maanden vorig jaar.

Europa

Het aantal reizigers dat in juni vanuit Schiphol op een vliegtuig stapte naar een bestemming binnen Europa steeg met 2,2 procent naar iets meer dan 4,65 miljoen mensen. Op intercontinentale vluchten stapten 1,85 miljoen mensen, oftewel een stijging van 1,4 procent. In het eerste halfjaar lag dat aantal op 10,18 miljoen mensen, een stijging van 1,3 procent. In de eerste zes maanden van dit jaar vlogen 24,32 miljoen mensen binnen Europa, wat neerkomt op een stijging van 1,6 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button