AirlinesFrequente reizigerIncidentenNieuwsVeiligheid

Tiental gewonden door turbulentie boven Hawaï

Boven het eiland Hawaï zijn er een tiental gewonden gevallen tijdens hevige turbulentie op een Air Canada-vlucht, zo meldt Reuters.

Turbulentie

Hevige turbulentie even voorbij Hawaï zorgde ervoor dat 35 passagiers op Air Canada-vlucht AC3, van Vancouver naar Sydney, gewond raakten. Aan boord bevonden zich 269 passagiers en 15 crewleden. Het vliegtuig, een Boeing 777, keerde na de turbulentie om en landde op het vliegveld van Honolulu.

Plafond

Volgens een inzittende zou het vliegtuig door de turbulentie ‘zeker 30 meter’ gevallen moeten zijn, omdat ‘we allemaal tegen het plafond geplakt zaten.’

Ziekenhuis

Van de 35 gewonden werden er negen naar het ziekenhuis gebracht met serieuze verwondingen. Al snel mochten acht mensen het ziekenhuis verlaten. De negende gewonde zou inmiddels ook het hospitaal hebben verlaten.

British Airways

Afgelopen mei ondervond een Boeing 777 van British Airways hevige turbulentie op een vlucht van Londen Gatwick naar Tampa in de Amerikaanse staat Florida. Bij dat incident raakten 14 mensen gewond.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close