fbpx
AirlinesFrequente reizigersIncidentenNieuwsVeiligheid

Tiental gewonden door turbulentie boven Hawaï

Boven het eiland Hawaï zijn er een tiental gewonden gevallen tijdens hevige turbulentie op een Air Canada-vlucht, zo meldt Reuters.

Turbulentie

Hevige turbulentie even voorbij Hawaï zorgde ervoor dat 35 passagiers op Air Canada-vlucht AC3, van Vancouver naar Sydney, gewond raakten. Aan boord bevonden zich 269 passagiers en 15 crewleden. Het vliegtuig, een Boeing 777, keerde na de turbulentie om en landde op het vliegveld van Honolulu.

Plafond

Volgens een inzittende zou het vliegtuig door de turbulentie ‘zeker 30 meter’ gevallen moeten zijn, omdat ‘we allemaal tegen het plafond geplakt zaten.’

Ziekenhuis

Van de 35 gewonden werden er negen naar het ziekenhuis gebracht met serieuze verwondingen. Al snel mochten acht mensen het ziekenhuis verlaten. De negende gewonde zou inmiddels ook het hospitaal hebben verlaten.

British Airways

Afgelopen mei ondervond een Boeing 777 van British Airways hevige turbulentie op een vlucht van Londen Gatwick naar Tampa in de Amerikaanse staat Florida. Bij dat incident raakten 14 mensen gewond.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button