CO2DuurzaamheidEindhoven AirportNieuwsNL nieuwsProfessionalTUI

Tui Fly Nederland realiseert één vijfde CO2-reductie

Tui Fly Nederland heeft in de afgelopen tien jaar een CO2-reductie op haar vliegreizen van 21 procent gerealiseerd, zo meldt de Tui Group.

Vliegen

‘TUI zet in op continue CO²-reductie van haar vluchten door een hoge bezettingsgraad en de inzet van een moderne vloot. Ten opzichte van 10 jaar geleden is de uitstoot van alle TUI airlines binnen de groep met 11,6% verminderd. TUI fly Nederland realiseerde de afgelopen 10 jaar een reductie van 21 procent’, aldus de reisorganisatie.

CO2

Uit het duurzaamheidsrapport van Tui blijkt dat er per passagierskilometer 66,7 gram aan CO2 werd uitgestoten in 2018. Dat is een vermindering van 1,3 procent in vergelijking met 2014. In vergelijking met 2017 scheelt het slechts 0,1 procent.

Eindhoven

Ook heeft Tui Fly, in samenwerking met Eindhoven Airport, faciliteiten op de luchthaven gecreëerd om afval van de vliegtuigen gescheiden aan te leveren en te verwerken. “Elke positieve impact op het milieu die mogelijk is binnen het opereren van een airline, moet aangegrepen worden”, aldus TUI fly Nederland.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/