fbpx
Business JetsNieuwsProfessional

Gulfstream G650ER verbreekt wereldrecord rondje rond de aarde

Een Gulfstream G650ER van Qatar Executive heeft het wereldrecord rond de aarde vliegen verbroken. Een team van 8 personen deed er iets minder dan 2 dagen over, zo meldt Qatar Airways.

Rondje

Het rondje rond de aarde vertrok vanuit het Kennedy Space Centre in Cape Canaveral. De G650ER vloog via de Noord- en Zuidpool rond de aarde. De afstand die het vliegtuig overbrugde bedroeg 40.170 kilometer. Die afstand legde het toestel af in 46 uur en 40 minuten. Het oude record stond op naam van een Bombardier Global Express. Dat toestel deed er in 2008 in totaal 52 uur en 32 minuten over.

Tanken

Tijdens de vlucht werd er drie keer een half uurtje gestopt om de G650ER vol te tanken. Die stops vonden plaats in Kazachstan, Mauritius en Chili. De tocht werd ondernomen om de vijftigste verjaardag van de Apollo 11 maanlanding te vieren.

Record

Eerder dit jaar verbrak de G650ER al een ander record, namelijk het snelheidsrecord voor business jets. Dat record werd verbroken op de route tussen Singapore en Tuscon.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button