fbpx
AirlinesBestellingenBusiness JetsNieuwsProfessional

Qatar Airways bestelt 18 nieuwe business jets

Qatar Airways bestelt 18 nieuwe business jets van het type Gulfstream G650ER en G500, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar.

Order

De order bij Gulfstream bestaat uit veertien G650ER’s en vier G500’s. Het prijskaartje dat aan deze bestelling hangt, gebaseerd op catalogusprijzen, bedraagt ongeveer 1 miljard dollar. De charter-afdeling van de maatschappij, Qatar Executive, heeft op dit moment al 18 Gulfstream-toestellen in haar vloot. Vorig maand ontving het nog twee nieuwe toestellen; één G650ER en één G500.

G650ER

De G650ER verbrak in april het snelheidsrecord voor business jets. De G650ER verbrak het vorige snelheidsrecord, behaald door een Bombardier 7500, met 44 minuten. De business jet van Gulfstream vloog tussen Singapore en de Amerikaanse stad Tuscon in de staat Arizona in 15 uur en 23 minuten. In die tijdspanne vloot het toestel met een gemiddelde snelheid van 960 kilometer per uur over een afstand van 15.518 kilometer. Niet alleen was de G650ER 44 minuten sneller dan de Bombardier, ook vloog de business jet 417 kilometer verder.

G500

De G500 heeft een vliegbereik van 9.630 kilometer en kan opstijgen van een afstand van minimaal 1.585 meter. Het vliegtuig heeft Pratt & Whitney Canada PW800 motoren. Qatar Executive zet de vliegtuigen in op verschillende routes afhankelijk van de vraag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button